Sárga70 Futótáv

A 70-es futótáv kifejezetten futóknak lett kitalálva, illetve azoknak a túrázóknak is, akik GeoGo rendszerben szeretnék gyűjteni a pontjaikat. A frissítés két-két izó és fehérjeszelet/energiaszelet lesz (Pilisvörösváron és Hűvösvölgyben), ezen kívül, ha már nyitva lesznek a pontok, jogosultak a túrázók frissítéseire is, de a célban a meleg étel garantált. A teljesítés a GeoGo rendszerében fog történni okostelefon segítségével. Kérjük, olvasd végig figyelmesen az összes infót a távról!

Bemutató

A Sárga 70 egy régi klasszikus teljesítménytúra, amely több egyedi sajátossággal bír az ismertebb teljesítménytúrák között 16 éve: az év mindig ugyanazon napján rendezik (április 30 – május 1.), és mindig esti rajtoltatással. A túrát többek közt a hegymegi csillagos égbolt látványa, valamint hajnali tavaszi madárdal teszi különleges atmoszférájúvá. Ahogy telik az idő, az időjárás melegedése egyre jobban esik a fáradt túrázónak. Kilátópontokban nagyon nincs szűkölködés: Vörös-hegy, Zsíros-hegy, Kálvária-hegy, Újlaki-hegy, Nagy-Hárs-hegy, Törökugrató, de például az Alsó-Jegyenye-völgy fahídjain túrázni szintén felemelő érzés. Tájékozódni is egyszerű, hiszen a túra legeslegvégét leszámítva végig a sárga sáv jelzésen halad, amely elég jól jelzett út, de az éjszakai és a városi szakaszokat ellátjuk segítő jelölésekkel is. A frissítőpontok elosztása egyenletes, és külön gondoltunk a vegán, és gluténmentes termékeket fogyasztó túratársainkra is! Két rövid körtúra (10km, 15km) teszi teljessé a távok listáját a családosokra is gondolva, valamint a 20B távunkon vezetett túra indul elsején délben Hűvösvölgyből. A túra elhalad az alábbi ikonikus helyszíneken is: Klastrompuszta, Pilis-nyereg, Muflon-itató, Kötők padja, Szépjuhászné (Budaszentlőrinc), Csacsi-rét, Sorrento-sziklák. A Budai-hegységben több katonasírral is találkozhatunk, a Csíki-hegyek vonulatában pedig időjárástól függően a virágzó kökörcsinek, héricsek, nőszirmok adnak pompás látványt. A rajthelyszínek is könnyedén megközelíthetőek
tömegközlekedéssel, valamint a cél is természetesen. Csomagszállítás minden rajthelyszínről van a későbbi célokba. A túra időpontja folytán kiváló főpróbája a Kinizsi Százasnak.

Túra részletei

Kötelező előnevezés április 28. vasárnapig ide kattintva.

Esztergom, Vasútállomás, állomásépületétől a peronok végén
2024.05.01. 0:00 (szerda hajnalban tömegrajt éjfélkor)

Budaörs, Herman Ottó Általános Iskola
2040 Budaörs, Ifjúság utca 6. (bejárat a Bretzfeld utca felől)
A célban van zuhanyzó!

A GeoGo-útvonal a Gimnáziumnál (Pyrgos Taverna Étteremnél) ér véget, a sikeres teljesítési igazolás után még le kell sétálni a Herman Ottó Iskolához!

Távolság: 68,91 km
Szintmennyiség: 2134 m

Oklevél, érem

Kattints a track fájlok letöltéséshez IDE!

Esztergom, Vasútállomás: 0 km, 00:00 tömegrajt
Vörös-kereszt: 2,95 km
Pilis-nyereg: 13,6 km
Kálvária: 29,78 km
Kerek-hegy, éles úttörés: 37,61 km
Újlaki-hegy: 48,78 km
Nagy-Hárs-hegy: 54,54 km
Sorrento szikla: 61,3 km
Törökugrató: 66,4 km;
Budaörs, Pyrgos Taverna Étterem – Gimnázium 68,91km 12:00
A Geogo-s igazolási célhelyszín csak a Pyrgos Taverna étterem, utána le kell sétálni a
Herman Ottó iskola tornaterméhez!

Hegymeg
Vörös-hegy
Zsíros-hegy
Kötők padja
Újlaki-hegy
Kaán Károly-kilátó
Sorrento sziklák
Huszonnégyökrös-hegy nyerge
Törökugrató

12 óra – Délig be kell érni, aki utána ér be, már túrázóként lesz számítva!
A Geogo-s igazolási célhelyszín csak a Pyrgos Taverna étterem a Gimnáziumnál, utána le
kell sétálni a Herman Ottó iskola tornaterméhez!

(fej)lámpa, futótáska, okostelefon

TTT-kupa
GeoGo-pontgyűjtés

A rendezőség az alábbi elérhetőségeken érhető el:

ELTE-BEAC Természetjáró Szakosztály

Budapest
Bogdánfy Ödön utca 10.
1117

Palotás Dávid
sarga70tura@gmail.com
+36 70 330 87 90

Túra térkép

Életképek a túráról

Támogatóink