Szabályok

A Sárga Teljesítménytúrákon bárki részt vehet, aki legkésőbb az adott táv rajtjánál bejelenti részvételi szándékát, és befizeti a nevezési díjat. A túra teljesítésének feltétele valamennyi állandó és feltételes ellenőrzőponton való áthaladás azok nyitvatartási ideje alatt, valamint a szintidőn belüli célbaérkezés. Az ellenőrzőpontok jellegét, és nyitvatartási idejüket az adott távnál találjátok, a frissítési lehetőségeket külön
menüpontban.

Az útvonalon Pilisvörösvárig fényvisszaverő táblák, pontok, Pilisvörösvártól szalagok lesznek kihelyezve. Lakott területen a rajtban hozzáférhető füzetekben található belterületi térképek alapján javasoljuk a tájékozódást, ugyanis a turistajelzések hiányosak lehetnek, valamint szalagozás nincs. Esetenként felfestettünk jól látható nyilakat az útburkolatra. Más jelzésekre ne térj le, azok nem a mi rendezvényeinkhez tartoznak.

A rendezvény ideje alatt több ponton is lehetnek fotósok, vagy egyéb videókamerás felvételeket készítők, esetenként drónok. Minden rajtban lesz arra lehetőség, hogy egy zöld karszalagot vegyél magadhoz, amivel a fényképek, mozgóképek feldolgozása során jelzed nekünk, hogy a rólad készült rögzített anyagokat nem használhatjuk fel.

Kutyussal esztergomi indulás esetén kérjük, hogy mindenképp az utolsó vonattal jöjjenek, ugyanis éjfélkor a futók tömegrajttal indulnak, valamint a rajtoltatás indulásakor, 23 órakor nagyobb tömeg várható a vonatról leszállók miatt, és balesetveszélyes lehet a kutyusokra nézve. 
Az utolsó vonat fél egykor fut be Esztergomba, a seprűink negyed kettőkor indulnak, ezért bőségesen marad idő a kényelmes elindulásra így is.

Szintidő csak a hetvenes távon van: 18 óra, a futóknál 12 óra. A többi távon az adott célpont zárásáig kell beérni. 

Átnevezni át lehet menet közben is másik távra (például Hűvösvölgyben az 50-ről a 70-re), de ez esetben a rövidebb táv céljában a különbözetet meg kell fizetni!
Ugyanígy fordítva is működik: ha valaki előbb kiszáll, akkor megkapja az addig teljesített táv díjazását!

Esztergomban a vonatokat bevárjuk rajtoltatásnál, ha késnének.