FONTOS SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY A 70, 70 futó, 50, 40, 20A TÁVON!

Sajnos több helyen is az erdő állapota nem teszi lehetővé az önfeledt túrázást, sőt, a hajnali lankadt figyelem eshetősége miatt úgy döntöttünk, hogy Zsíros-hegy és Virágos-nyereg között alternatív útvonalat javaslunk a fáradtabb, vagy kevésbé jártas résztvevőinknek.
Ennek megfelelően ellenőrzés és frissítés az alábbiak szerint lesz:
Zsíros-hegy és Virágos-nyereg között az eredeti útvonalon a Hidegkúti útnál (Alsó-Jegenye-völgy bejáratánál), az alternatív útvonalon pedig a Máriaremetei Kegytemplom kertjében lesz.
Mindenki maga döntse el, melyiket választja, kérjük, felelősen döntsön mindenki! A helyzet a következő: Kerek-hegyi részen lánctalppal kitaposott sáros mélyút van, az Alsó-Jegyenye-völgyben a hidakat elmosta egy korábbi nagy esőzés, többnyire ágakon történik az átkelés a patakon, valamint a Tök-hegy, Csúcs-hegy, Szarvas-hegy oldalában rengeteg fa van kidőlve, sokszor fejmagasságban. Ezek miatt úgy határoztunk, hogy a szintidő növelése helyett egy, az eredeti távval megegyező, de mégis könnyen követhető útvonalat ajánlunk:
Nem sokkal a Muflon Itató után lévő Kerek-hegyi kék sáv és sárga sáv kettéválásánál lehet eldönteni, ki mit vállal be (TÁBLÁKAT KIHELYEZTÜNK). Természetesen végig lehet menni a sárga sávon is, az eredeti útvonalon. Aki a biztonságosabb úton szeretne menni, annak a kék sáv->kék kereszt útvonalat ajánljuk. Nem sokkal a kék sáv kiágazása után (másfél kilométerre), kiágazik balra a kék kereszt, amely a Máriaremetei Kegytemplom kertjén keresztül elviszi a túrázókat a Virágos-nyeregig. Szalagozás ezen az inkább városiasabb szakaszon nem lesz, a jelzések jók.
Az alternatív sárga 70 útvonal itt érhető el:
WC van a templom mögött az új útvonalon is.
A rutinosabb, éberebb résztvevők mehetnek persze az eredeti útvonalon, de arra kérünk mindenkit, hogy jól fontolja meg, mert nem cél, hogy minél több ember szenvedjen sérülést és szerezzen kellemetlen emlékeket. Díjazásra természetesen ugyanúgy jogosultak az alternatív útvonalon haladók, és számon sem fogjuk tartani, ki melyiket választja.
A Muflon Itató és a Virágos-nyereg között így 1-1 pecsételő pont lesz csak!
Futóknak sajnos az eredeti útvonalat ajánljuk a GeoGo miatt, de nekik is kínálunk megoldást majd a helyszínen.
Köszönjük a megértést!
Az ELTE és a BEAC Természetbarátai