Általános információk

IDŐPONT

A túra 2022. április 30.-május 1. napokon kerül megrendezésre a szokásokhoz hűen.

KÉRDÉS ESETÉN

Az alábbi két telefonszámhoz a túra alatt, és előtte is lehet kérdésekkel fordulni, vagy ha bármi gondod lenne a túra alatt, itt elérsz minket:

DÍJAZÁS

Változni fog a díjazások rendszere. A hetvenes távon minden évben teljesítés számától függő díjazás lesz, de mindenkinek jelvény lesz, a résztávokon nincs teljesítési számtól függő díjazás, ott egységes kitűző lesz távonként eltérő kinézettel. Itt évenként fog változni a kinézet.Oklevelek idén még a megszokottak lesznek, jövőre azonban e téren is lesz újítás.Futóknak oklevél+érem, első női, és első férfi helyezettnek egyedi póló jár.

CSOMAGSZÁLLÍTÁS

Minden rajtból van a későbbi célokba. Ára egységesen 500 Ft/csomag.

TÁJÉKOZÓDÁS

A Sárga Túrákon a többnyire jól jelzett sárga sáv jelzést kell követni. Pilisvörösvárig lesznek kirakva fényvisszaverő pontok, Pilisvörösvártól pedig sárga szalagok egészen Budaörsig. Néhol tájékozódást segítő táblák is lesznek elhelyezve, valamint útburkolati jelek is. Éjjelre fejlámpát több csereakkuval erősen javaslunk! A távokhoz tartozó trackeket ITT éritek el.

RÉSZVÉTELI ÉS TELJESÍTÉSI SZABÁLYOK

A Sárga Teljesítménytúrákon bárki részt vehet, aki legkésőbb az adott táv rajtjánál bejelenti részvételi szándékát, és befizeti a nevezési díjat. A túra teljesítésének feltétele valamennyi állandó és feltételes ellenőrzőponton való áthaladás azok nyitvatartási ideje alatt, valamint a szintidőn belüli célbaérkezés. Az ellenőrzőpontok jellegét, és nyitvatartási idejüket ITT találjátok, ahogy a frissítési lehetőségeket is.Az útvonalon Pilisvörösvárig fényvisszaverő táblák, pontok, Pilisvörösvártól sárga szalagok lesznek kihelyezve. Lakott területen a rajtban hozzáférhető füzetekben található belterületi térképek alapján javasoljuk a tájékozódást, ugyanis a turistajelzések hiányosak lehetnek, valamint szalagozás nincs. Esetenként felfestettünk jól látható nyilakat az útburkolatra. Más jelzésekre ne térj le, azok nem a mi rendezvényeinkhez tartoznak.A túrán képi és videóanyag is készülhet, kizárólag saját felhasználásra a további promotálások érdekében. Akik nem szeretnének nyilvános videókban, képeken szerepelni, azoknak a rajtokban rendelkezésükre áll egy piros karszalag, kérjük ezeket viselni a rendezvény alatt, így utólag a szervezők könnyen be tudják azonosítani azokat, akik ehhez nem járulnak hozzá.

VIDEÓ- ÉS FÉNYKÉPFELVÉTELEK

A rendezvény ideje alatt több ponton is lehetnek fotósok, vagy egyéb videókamerás felvételeket készítők, esetenként drónok. Minden rajtban lesz arra lehetőség, hogy egy piros karszalagot vegyél magadhoz, amivel a fényképek, mozgóképek feldolgozása során jelzed nekünk, hogy a rólad készült rögzített anyagokat nem használhatjuk fel.

ELSŐSEGÉLY ÉS MENTŐSZOLGÁLAT

A túrán egy esetkocsi fog rendelkezésünkre állni. Erről később tudunk infókat adni, addig is:

MENTŐÁLLOMÁSOK

Esztergom: +3633411004
Pilisvörösvár: +3626330188
Budapest, II. kerület: +3613503737
Budapest, XII. kerület: +3613564937
Budaörs: +3623414533
Általános segélyhívó: 112

ORVOSI ÜGYELETEK

Pilisvörösvár: Fő út 130., +3626330360
Budapest, II. kerület: Ganz utca 13., +3612021370
Budapest, XII. kerület: Beethoven utca 8., +3612126636
Budaörs: Kossuth Lajos utca 9., +3623440020

KILÁTÓPONTOK A TÚRÁN

Vörös-hegy, Zsíros-hegy, Kötők padja, Újlaki-hegy, Kaán Károly-kilátó, Sorrento sziklák, Farkas-hegy (budaörsi körtúrák), Huszonnégyökrös-hegy nyerge, Törökugrató

TÚRA JELLEMZŐI

A Sárga 70 egy régi klasszikus túra, amely több egyedi sajátossággal bír az ismertebb teljesítménytúrák között immáron 15 éve: az év mindig ugyanazon napján rendezik (ápr30-május1.), és mindig esti rajtoltatással. A túrát többek közt a hegymegi csillagos égbolt látványa, valamint hajnali tavaszi madárdal teszi különleges atmoszférájúvá. Ahogy telik az idő, az időjárás melegedése egyre jobban esik a fáradt túrázónak. Kilátópontokban nagyon nincs szűkölködés: Vörös-hegy, Zsíros-hegy, Kálvária-hegy, Újlaki-hegy, Nagy-Hárs-hegy, Törökugrató, de például az Alsó-Jegyenye-völgy fahídjain túrázni szintén felemelő érzés. Tájékozódni is egyszerű, hiszen a túra legeslegvégét leszámítva végig a sárga sáv jelzésen halad, amely elég jól jelzett út, de az éjszakai és a városi szakaszokat ellátjuk segítő jelölésekkel is. A frissítőpontok elosztása egyenletes, és külön gondoltunk a vegán, és gluténmentes termékeket fogyasztó túratársainkra is! Két rövid körtúra (10km, 15km) teszi teljessé a távok listáját a családosokra is gondolva, valamint a 20B távunkon vezetett túra indul elsején délben Hűvösvölgyből. A túra elhalad az alábbi ikonikus helyszíneken is: Klastrompuszta, Pilis-nyereg, Muflon-itató, Kötők padja, Szépjuhászné (Budaszentlőrinc), Csacsi-rét, Sorrento-sziklák.
A Budai-hegységben több katonasírral is találkozhatunk, a Csíki-hegyek vonulatában pedig időjárástól függően a virágzó kökörcsinek, héricsek, nőszirmok adnak pompás látványt. A rajthelyszínek is könnyedén megközelíthetőek tömegközlekedéssel, valamint a cél is természetesen. Csomagszállítás minden rajthelyszínről van a későbbi célokba. A túra időpontja folytán kiváló főpróbája a Kinizsi Százasnak.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!